lördag 18 juni 2011

Lördag

Tias och jag lyckades vakna till när det började blåsa på vid 7-tiden. Vi låg på bryggan och solen hade gått i moln. Tydligen hade vi somnat till där när vi låg och pratade i försommar värmen.

Vi tog oss tillbaks till Borås och skiljdes på våning ett. Han gick hem till sig och jag tog trapporna upp till mig. Min lägenhet såg lika stökig ut som när jag lämnade den tidigare föregående kväll. Jag bytte till pyjamaströja och kastade mig i sängen. BAM så sov jag.

Vid tre tiden vaknade jag av att Tias ringde och frågade om jag fortfarande skulle med och köpa kostym till honom. Jag som hatar att sova hade sovit sex timmar och klockan kändes som massor. Jag svarade ja på frågan och han informerade om att vi skulle behöva ta oss ut till Knalleland, för stans affärer stängde nog nu.

Jag kastade på mig random kläder och Tias kom upp och mötte mig vid dörren. Vi tog bussen ut till Knalleland och köpte kostym åt honom på H&M. Han ska på bröllop under Midsommarhelgen och då ville han vara fin minsann. Efter att inköpen var klara och han hade en fin mörkblå kavaj, ett par skinny kostymbyxor och en vit kraglös bomullsskjorta i kassen gick vi till MAX och åt lite. Båda hade under shoppingturen kommit på att vi inte ätit något förutom lite chips sedan vi grillade och det gnagde till i magen. Efter en Jr Supreme med potatissallad och en mellan cola för min del tog vi bussen tillbaka till stan. Vi separerade i trappuppgången med löfte om att göra oss i ordning och ta halv sju bussen in till Göteborg igen.

På en hylla hemma hos mig stod en rödtjut och väntade på att bli drucken. Den och min OnePiece fick åka ner i min neonorangea kånken väska, jag fixade håret, sminkade mig och satte på mig min allra nyaste och finaste klänning och ett par skor som jag köpt medan vi var i Knalleland.

På bussen in till den vackraste stan jag vet började vi lite på rödtjutet och lyssnade på elektro-pop medan vi pratade om kvällen som skulle komma och kvällen som hade varit. Planen var att gå till en Japansk inspirerad klubb. Jackie hade smsat medan jag fixade det sista i brådskan och frågat om vi ville komma på förfest. Det ville vi naturligtvis och vi åkte hem till M där den skulle hållas. Där satt vi och drack och åt lite choklad och hade det mysigt. O kom efter att hans bio hade slutat och gjorde oss sällskap.

Vid halv elva, elva började det kännas dags att dra sig mot klubben och vi satte på oss våra kläder och traskade iväg. På vägen mötte vi upp R och en kompis till Tias och fortsatte till klubben. Där hittade vi en del i ett bord hos några snälla människor och hade det trevligt hela kvällen och natten. Efter tolv tiden dykte Max upp och slöt sig till vår glada skara medan Tias, O och R åkte iväg på en annan fest i en annan del av staden.

Tidsnog stängde klubben dock och vår plan blev att ta oss tillbaks till Ms ställe. Några andra vänner och bekanta sammanslöt sig till oss. Väl hos M började jag och Max känna att vi kanske skulle åka hem. Klockan var ju trots allt lite efter fyra på morgonen och Max hade jobbat hela dagen. Ute stod regnet som spön i backen. Nästan i alla fall och vi kände att en taxi var en bra idé. Taxin kom och det var väldigt skönt att komma undan de kalla dropparna som himlen grät. Radion stod på och spelade som vanligt den sämsta tänkbara musiken. Trots det kunde den inte sänka vårat humör för det hade varit en väldigt fin lördag på alla tänkbara sätt.

Jag lyckades dock inte ta några bilder alls från den här kvällen för jag glömmer ibland hur kul det är att se i efterhand vad man har gjort. Bilder är minnen man kan ta på. Jag är bara dålig på att minnas att minnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar