fredag 17 juni 2011

Fredag

Fredagen var en lång dag. Det tycker jag i och för sig alltid när jag är på jobbet. Det är troligen för att det snart är helg och ledighet. Man längtar extra mycket på att dagen ska ta slut så att livet kommer igång igen.

Resan från jobbet var som vanligt väldigt ointressant. Jag åkte samma tåg som varje dag, la in min snus precis efter att jag satt mig på bänken för att vänta in det. Jag kan inte dra mig till minnes vilken musik jag lyssnade på, men någonstans misstänker jag att det var ett Naruto-intro som spelade just den här dagen.

När jag kommit till Borås hämtade jag mina nya skor som kommit från Nellys redan. Trots det faktum att jag beställt dem ganska sent dagen innan. I hallen hemma hos Tias låg också ett paket med mina nya kläder som jag snabbt hämtade innan jag sprang trapporna upp och hem.

Väl hemma kollade jag på mina nya kläder och skor samtidigt som jag kastade i mig någonslags snabbt tillagad ris-pyttipanna och drack en öl. In i duschen, på med finkläder, fixade håret, sminkade mig och kastade mig iväg till bussen för att åka in till Göteborg. Det är verkligen mitt hem på helgerna. Jag åker knappt tillbaks till Borås under en helg. Det känns meningslöst och jobbigt för det allra mesta.
Tias skulle firas av hela "Familjen" och han hade valt Slottsskogen som plats. Det var bara att bita ihop och traska ut i skogen. Det är jag väldigt glad att jag gjorde, för vilken underbar kväll, natt och morgon det blev. Vi satt kring elden och grillade korv och drack öl till sent på kvällen. När kylan kom kände vi att det var dags att gå vidare och Lust bestämdes att vi skulle besöka.
Där träffade vi på fler vänner och bekanta och dansade, skrattade och drack till stängning.När vi stod där utanför Lust och väntade in folk sa Tias;

- Jag vill se soluppgången från Skansen Kronan.


Alla stämde menande in i att det vore den perfekta avslutningen på en underbart vacker kväll. Jackie, M, O, Tias och jag var tillslut de som var på toppen av vår förmåga fortfarande. Eller, det tyckte åtminstone vi att vi var. Fulla och glada ragglade vi den branta vägen upp till Skansen Kronan och satte oss. Högt över staden satt vi samlade. Drack vin, åt chips och kramades medan solen sakta kom upp över horisonten och kastade sitt ljus över vackra Göteborg.
När tröttnaden började smyga sig på och O redan hade dragit sig hemåt kände vi att det var dags att gå vidare. Jackie och M beslöt sig för att åka hem till M och jag och Tias ragglade iväg åt vårt håll. Senare fick vi veta att J&M hade åkt hem och lagt sig på en gräsmatta utanför huset i solen och tyckt att livet var precis så bra som det var. Jag och Tias tog en vagn ut till Röda Sten och la oss på träbryggan i solen.


Den här kvällen kommer jag att minnas med glädje som sommaren 2011. Det var en helt perfekt, underbar del av livet som jag fick dela med några av mina allra näraste och käraste vänner. Livet är trots allt underbar till och från. Man måste bara komma ihåg att inte glömma det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar