måndag 21 januari 2008

Bokfemman, varför inte!?

Har många gånger läst andras bokfemmor, speciellt Saras. Så nu tänkte jag att det var dags att ge mig in i leken!
Temat för veckans Bokfemma är språk. Nämn 5 böcker med ledordet språk.
  • The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde. Jag vet inte vart jag ska börja. Hans sätt att skriva är helt otroligt. Vackra beskrivningar, witty och charmerande. En av de absolut bästa böcker jag läst!
  • Hamlet av William Shakespeare. Vi läste den i Texts in Dialogue kursen och det är faktiskt den enda Shakespeare pjäs jag läst på engelska. Självklart ska jag läsa fler! Jag älskar språket och blank versen. Det känns i hela kroppen att läsa Shakespeare.
  • On the Road av Jack Kerouac. I min kurs var det många som störde sig på språket i denna bok. Jag tyckte mycket om det. Det var som att läsa en dagbok. Det fanns lite jobbiga moment, som när han skrev ut hur jazzen lät. Inte beskrivande...utan bokstavligen hur den lät. Men på det hela taget så är det en bra bok!
  • Jane Eyre av Charlotte Brontë. När man väl tagit sig igenom den ganska tragliga inledningen till boken så är det en väldigt vacker bok. Vackra beskrivningar och underbara välbeskrivna karaktärer. Den måste dock läsas på engelska!
  • Angela's Ashes av Frank McCourt. Älskade dialogerna. Att han skrev som de talade. Även en fantastisk historia! Ängeln på sjunde trappsteget heter den på svenska, om jag inte missminner mig.
http://63.img.v4.skyrock.com/636/lecturation/pics/1144202622.jpg http://biblioteka.pwsz.nysa.pl/Skany/2007_Luty/09.jpg http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/9/90/250px-Neal_jack.jpg http://www.tbpcontrol.co.uk/TWS/CoverImages_01/014/062/0140620117.jpg http://www.achievement.org/achievers/mcc1/large/mcc1-002.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar