
Jag hittade den idag när jag kollade igenom min kokbok; 100 goda gröna rätter.
För 4 personer
2 dl bulgur
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 gul lök i tärningar
5 dl vatten
1 tsk salt
1 fänkål i mindre bitar
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika i stora tärningar
125g gröna frysta ärtor
2-3 msk kokosflingor
1. Fräs bulgur i olja tillsammans med curry och lök ett par minuter utan att ta färg. Häll på catten och salta. Koka under lock på svag värme ca 10minuter
2. Förbered fänkål, skär bort den grova rotstocken och stjälkarna, skär resten i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong i 5-10 minuter.
3. Rör ner fänkålen i den varma bulguren tillsammans med paprika och ärter. Späd med lite av buljongen. Smaka av pilaffen, strö över kokos och servera med en sallad (eller utan för det gjorde vi).
Vi tyckte det blev JÄTTEgott! :) En riktigt god torsdagsmiddag!
För 4 personer
2 dl bulgur
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 gul lök i tärningar
5 dl vatten
1 tsk salt
1 fänkål i mindre bitar
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika i stora tärningar
125g gröna frysta ärtor
2-3 msk kokosflingor
1. Fräs bulgur i olja tillsammans med curry och lök ett par minuter utan att ta färg. Häll på catten och salta. Koka under lock på svag värme ca 10minuter
2. Förbered fänkål, skär bort den grova rotstocken och stjälkarna, skär resten i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong i 5-10 minuter.
3. Rör ner fänkålen i den varma bulguren tillsammans med paprika och ärter. Späd med lite av buljongen. Smaka av pilaffen, strö över kokos och servera med en sallad (eller utan för det gjorde vi).
Vi tyckte det blev JÄTTEgott! :) En riktigt god torsdagsmiddag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar